افغانستان به دنبال تجارت ۱۰ میلیارد دلاری با ایران
انتشار: اردیبهشت 27، 1403
بروزرسانی: 28 خرداد 1404

افغانستان به دنبال تجارت ۱۰ میلیارد دلاری با ایران


به گزارش خبرنگار ایرنا، نورالدین عزیزی که برای شرکت در پانزدهمین اج، همکاری های اقتصادی روسیه: جهان اسلام (کازان فروم) به تاتارستان روسیه سفر کرده است، این سخنان را روز پنجشنبه در بازدید از پاویون جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه صنعت حلال و در نشستی با سفیر کشورمان در مسکو، دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی، سرکنسول ایران در کازان و همچنین نمایندگان برخی شرکت های داخلی بیان کرد.
وی در این نشست از مسیر بندر چابهار ایران- افغانستان- آسیای میانه به ،وان نزدیک ترین راه دسترسی این کشورها برای حمل ونقل کالا یاد کرد و فراهم شدن امکان دائمی حمل و نقل کالا از این مسیر و تقویت زیرساخت های موجود را خواستار شد.
سرپرست و، صنعت و تجارت ،ت سرپرست افغانستان همچنین از برنامه کابل برای افزایش ساعات کاری گمرکات مرزی این کشور به ۲۴ ساعت برای شتاب بخشی به مبادلات تجاری با همسایگان سخن گفت.

افغانستان به دنبال تجارت ۱۰ میلیارد دلاری با ایران

تقویت من،ات با همسایگان، اولویت ،ت سیزدهم
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه نیز در این نشست با بیان اینکه تقویت من،ات با همسایگان اولویت ،ت آیت الله رئیسی است، گفت: بر این باور هستیم که همکاری کشورهای منطقه با یکدیگر به نفع ملت ها است و آنها نباید اجازه دهند که بیگانگان در امور منطقه دخالت کنند.
کاظم جلالی با اشاره به اشتراکات فرهنگی و تمدنی دو کشور، مشکلات دهه های گذشته ناشی از حضور بیگانگان را یادآور شد و گفت: مشکلاتی که برای مردم افغانستان طی دهه های اخیر رخ داد به دلیل عملکرد قدرت های جه، بود و از این رو، هر چه بتو،م که مانع از نفوذ و اختلاف افکنی بیگانگان در منطقه شویم، نتیجه آن به نفع ملت های منطقه خواهد بود.

آمادگی برای تبادل هیأت های علمای دو کشور
حجت ا،لام والمسلمین حمید شهریاری دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی که به منظور حضور در اج، گروه راهبردی روسیه – جهان اسلام به کازان سفر کرده است، نیز در این نشست از آمادگی این مجمع برای سفرهای متقابل هیأتهایی از علمای ایران و افغانستان سخن گفت و اظهار داشت: تبادل هیأت های فرهنگی می تواند به تقویت من،ات دوجانبه به نفع دو ملت همسایه منجر شود.

هیات سرپرست ،ت افغانستان که معاون وزیر فرهنگ این کشور نیز در آن حضور داشت، قبل از این نشست با حضور در پاویون جمهوری اسلامی ایران، با ظرفیت ها و توانمندی های شرکت های ایر، حاضر در نمایشگاه صنعت حلال کازان آشنا شد.


جمهوری تاتارستان با مرکزیت کازان در بخش اروپایی فدراسیون روسیه در میانه دو رودخانه ولگا و کاما واقع شده است و تقریبا در ۸۰۰ کیلومتری شرق مسکو قرار دارد.
همزمان با برگزاری پانزدهمین اج، کازان فروم، نمایشگاه صنعت حلال با حضور شرکت هایی از کشورهای اسلامی تا ۲۹ اردیبهشت ماه جاری برپا است که این نمایشگاه روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه به صورت رسمی با قرائت قرآن کریم و با حضور نخست وزیر جمهوری تاتارستان روسیه آغاز به کار کرد.
فعالان بخش خصوصی از ۱۲ شرکت از جمهوری اسلامی ایران در پاویون اختصاصی کشورمان در این نمایشگاه حضور یافته و به دنبال توسعه مبادلات تجاری و مذاکرات برای توسعه صادرات خود هستند. علاوه بر این، میربیزینس بانک (بانک روسی که همه سهام آن متعلق به بانک ملی ایران است) در این نمایشگاه با پرچم مقدس کشورمان حضور دارد.
شهر کازان پس از بدرقه شرکت کنندگان در اج، «روسیه-جهان اسلام» در ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، خود را برای برپایی دو رویداد دیگر در سطح بین المللی آماده می کند.
این شهر میزبان رقابت های ورزشی بری، است که ۱۱ تا ۲۴ ژوئن (۲۲ ،داد تا چهارم تیرماه ۱۴۰۳) برگزار می شود.
مهمترین رویداد گروه بری، در قالب اج، سران نیز اکتبر ۲۰۲۴ (اول تا سوم آبان ۱۴۰۳) در کازان برگزار خواهد شد.
جمهوری اسلامی ایران با تلاش دستگاه دیپلماسی در ،ت سیزدهم از ابتدای سال ۲۰۲۴ (دی ماه ۱۴۰۲) به همراه چهار کشور دیگر شامل: مصر، اتیوپی، امارات متحده ،ی و ،ستان سعودی به عضویت گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بری، درآمد. عضویت اعضای جدید در نشست تابستان ۱۴۰۲ سران گروه بری، متشکل از روسیه، چین، هند، برزیل و آفریقای ج،ی تأیید شد.


منبع: https://www.irna.ir/news/85479640/%D8%A7%D9%81%D8%BA%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D9%86%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%AA%D8%AC%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%DB%B1%DB%B0-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%D8%AF%D9%84%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86